Sigrid Kõiv: ettenägelike elustiil

Sigrid Kõiv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sigrid Kõiv
Sigrid Kõiv Foto: Mihkel Maripuu

Tulikuumal asfaldil loiguks sulava linlase võib elu maal või väikeasulas kadedaks teha. Siiski tasub silmas pidada, et ka maaelul on oma oluline varjukülg: olgu torm lume või vihmaga, suure tõenäosusega tähendab see päevadeks elektrita jäämist. See pole mõnetunnine küünlavalgusperiood, vaid vahel isegi paarnädalane pimeduseaeg.

Elekter on moodsa majapidamise põhialus, ilma milleta ei käivitu ainuski mehhanism. On perenaine oma vaeva vähendamiseks pannud kaevule pumba, istub ta elektrita jäädes ka ilma veeta. Söögi valmistamiseks tuleb aga kütta puupliiti, kuigi näiteks tänavu suvel teeb igasugune lisasoojus ulualuse juba elamiskõlbmatuks. Raadio, televiisori või arvuti tummaks jäämine ei ole selle kõige kõrval enam isegi mainimist väärt.

Eesti Energia küll parandab nagu jaksab, kuid kaks nädalat elektrita olnud inimesi see ei veena. Seepärast nõuab elu maal ka lisaoskusi, näiteks oskust soetada ja kasutada varugeneraatorit. Ja ettenägelikkust – et küünlaid ja tikke ikka jätkuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles