Reedel Õpetajate Lehes: vanemahüvitist vanuse järgi, tõhusam õpetus, väikelaste suhteprobleemid

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õpetajate Leht
Õpetajate Leht Foto: Õpetajate Leht

Reedel ilmuvast Õpetajate Lehest saab lugeda: 

Vanemahüvitist vanuse järgi

Et sünniks rohkem lapsi, selleks tuleb vanemahüvitise suurus seada sõltuvusse sünnitaja vanusest, kirjutab Õpetajate Lehe uus kolumnist Kaarel Tarand.

Titaanide heitlusse sekkusid väikekoolid

Tänavu tõusid riigieksamite paremikku tippkoolide sekka ka väiksemad koolid. Laia matemaatika eksamil tegid suurima skoori Kolga keskkooli viimase lennu viis lõpetajat, saavutades Eesti kõrgeima keskmise − 88 punkti.

Kui õpetaks näiteks kolm korda tõhusamalt?

Kolme aasta materjali saab selgeks õpetada ühe aastaga, kirjutab Õpetajate Lehe ajakirjanik Raivo Juurak.

Muusikaõpetus – kas hinnata või arvestada?

Kaarli kooli lasteaia muusikaõpetaja Kaili Tšernov: «Muusikaõpetuses on esmatähtis innustada õpilasi tunnis aktiivselt musitseerima, nii et neil tekiks eelkõige huvi ja armastus muusika vastu!»

Kolm põhimõtet rahaasjade haldamiseks

Jaak Roosaare kirjutab rubriigis «Kuidas rikkaks saada» kolmest lihtsast põhimõttest, mis aitavad sul oma rahaasjadel silma peal hoida ja sellest tulenevalt ka rahaga paremini hakkama saada.

Teadlaste öö Eestis on Euroopa vingemaid

Nagu Eestis kombeks, püüame kõike teha väga hästi. Ka teadlaste ööga oleme teistele eurooplastele «ära teinud», venitades öö nädalapikkuseks ning kattes teadust populariseerivate sündmustega kõik maakonnad.

Sotsiaaltöö murrab üha rohkem kutsekooli sisse

Mida aasta edasi, seda enam peab kutsekool tegelema ka õpilaste kasvatamisega, kirjutab ajakirjanik Ülo Tikk.

Lasteaias teevad muret nii laste agressiivsus kui ka arglikkus

Hariduse tugiteenuste keskuse psühholoog-mänguterapeut Jana Saluoks vastab küsimustele lasteaias levinud suhtlemis- ja käitumisprobleemide kohta.

Tänu Jaapani kroonprintsi abielu esimesele aastapäevale

Kümme aastat tagasi algatas Jaapani valitsus kroonprintsi abielu esimese aastapäeva tähistamiseks noortevahetuse programmi INDEX. Jaapani noored olid kõigepealt paar nädalat Eestis, seejärel sõitsid Eesti noored koos nendega kaheks nädalaks Jaapanisse.

Haapsalu salli saadik maailmas

Ene Pajula kirjutab Ameerika kudumisõpetajast, kudumite ja kudumisoskuse propageerijast Nancy Bushist, kes on Eestit külastanud kakskümmend korda.

Kultuurisündmuse külgedelt saame teada, mida toob uus hooaeg teatri-, kontserdi- ja näitusesaalidesse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles