MEELIS OIDSALU Herem räägib Cavoliga sarnast juttu (3)

Meelis Oidsalu
, Fookuse «Võimu ja julgeoleku» toimetaja
Copy
Fookuse «Võimu ja julgeoleku» toimetaja Meelis Oidsalu.
Fookuse «Võimu ja julgeoleku» toimetaja Meelis Oidsalu. Foto: Mihkel Maripuu

Balti sõjalise kaitse eripära võrreldes Ukraina kaitsega on vorstjas lahinguruum, mille kitsuse tõttu ei saaks siin lubada vastasele territooriumide loovutamist Ukrainaga võrreldavas mahus. Sellele on tähelepanu juhtinud ka NATO liitlasvägede kõrgeim ülemjuhataja kindral Cavoli. Eesti kaitseväe juhataja kaitsekulu tõstmise ettepanekust kõlavad läbi ka SACEURi mõtted, leiab toimetaja Meelis Oidsalu.

Poliitikute möödunud nädala reaktsioonidest kaitseväe juhataja kindral Martin Heremi ettepanekule tõsta mõneks ajaks kaitsekulud viiele protsendile SKTst nähtus selgesti, et praegune valitsus ei jaga lahkuva kaitseväe juhi ohuhinnangut. 23. aprillil ERRi uudisteportaalile antud kommentaaridest tuli välja, et üsna ootamatult on siseminister Lauri Läänemetsa juhitud sotsid valitsuses ainsad, kes on valmis kaitseväe juhi ettepanekut arutama.

Kaja Kallase (RE) valitsuse krooniliseks saanud komme riigirahanduse võimalike tuluallikate (maksud, kärped, laen) otsuseid pidevalt edasi lükata takistab ka Eesti kaitserahastuses vajadusel korrektuuride tegemist. Riigikaitse on jäämas Kallase kabineti finantspoliitilise loiduse pantvangi.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles