Aitäh, olen kaitstud

Tuuli Koch
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eiki Nestor
Eiki Nestor Foto: Toomas Huik / Postimees

Kooseluseadust nimetavad Erki Nooled ja Võsa Peetrid silmakirjalikuks, kuna nende hinnangul on see vaid ettekääne seadustamaks ka samasooliste abielu.

Silmakirjalikkus ja hirm peitub pigem mujal: kooseluseadusest euroopalikus mõistes aru saavad poliitikud ei julge oma näo ja nime all eriti sõna võtta. Jäävad anonüümseks. Justkui oleks midagi häbeneda. Sellega on teinud nad seadusele karuteene ja kõlama jäävadki hüsteerilised karjujad.

Riigikogu spiiker Eiki Nestor on olnud alati lahkelt valmis oma näo ja nimega selgitama sel nädalal esimese lugemise läbinud kooseluseaduse mõtet ja sisu. Usun, et ta teab, et ühes Euroopa linnas elab üks pere – ema-isa, poeg ja tütar –, kes on sõlminud abielu asemel just kooseluleppe, sest naine kardab pärast luhtunud abielu uuesti seda pidulikku formaalsust ette võtta. Mina tean sellist ilusat perekonda. See pere, eelkõige lapsed, on kaitstud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles