Repliik: Alaveri otsused

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ann Hiiemaa.
Ann Hiiemaa. Foto: Toomas Huik.

Eesti suusakoondise peatreener Mati Alaver on pidanud elus langetama tuhandeid otsuseid. Nii nagu kõik inimesed langetavad päevast päeva valikuid, teeb seda ka tema. Kui enamiku valikud puudutavad eelkõige iseennast, lähedasi ja perekonda, siis Alaveri otsustel on märksa ulatuslikumad tagajärjed. Tihtipeale ajaloolised tagajärjed.


Mõned näited. Otsus hakata Andrus Veerpalu ja Jaak Mae juhendajaks – kaks OM-kulda, kaks MM-kulda, kaks MM-hõbedat. Otsus palgata Norra koondise määrdemeister Magne Myrmo – Eestil on maailmatasemel määrdetiim.



Neid otsuseid on veel ja veel. Ka eile oli üks sellistest päevadest, kus Alaver pidi otsustama. Ta pidi valima Andrus Veerpalule paarissprindi kaaslase. Kas distantsimees Aivar Rehemaa või sprinter Peeter Kümmel? Alaver arutles sprindikoondise treeneri Bjørn Kristianseniga, vaatas ilmateadet, rajaprofiili ja sportlasi ning otsustas Rehemaa kasuks. Eks täna ole näha, kas otsus oli õige või vale. Ja kas selle otsuse järel kirjutatakse ka seekord uus peatükk ajalooraamatusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles