Neeme Korv: telekas õue ja muss põhja!?

Neeme Korv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neeme Korv
Neeme Korv Foto: Peeter Langovits

Jaaniõhtu on Eestis traditsiooniliselt piduderohke. Kuid kindlasti on neidki inimesi, kes tahavad vabal päeval ilmakärast pisut puhata.

Või ehk lihtsalt natuke lähedastega koos istuda ja lühikest põhjamaist ööd nautida. Kas niisugune võimalus avaneb, ei sõltu ainult inimesest endast, vaid ka keskkonnast tema ümber, mida kujundavad kaaskodanikud.

Mõistagi on olemas igasugu avaliku korra eeskirjad ja (munitsipaal)politsei, aga peamiselt jääb mürareostus ikkagi kultuuriküsimuseks. Sestap pole mitteametlikud jõmlikud «diskod» mu meelest küll midagi sellist, mida tasuks avalikult heaks kiita või koguni promoda. «Pööra oma teler näoga õue!» soovitab ETV tänavust jaaniõhtu mitmetunnist muusikakava reklaamides oma vaatajatele.

Pole mõtet hakata ses pisikeses repliigis rääkima õõnsavõitu juttu avalik-õigusliku telekanali eetikast ja moraalist või ühiskondlikust eeskujust. Massilist telerite õuetõstmist vast niikuinii ei tule. Ilmajaam lubab jaaniõhtuks vihma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles