Ashot Jegikjan: kas Eesti lipp on taasiseseisvumispäeval keelatud? (15)

, maalikunstnik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pika-Jala tänav.
Pika-Jala tänav. Foto: Ashot Jegikjan

Äsja tähistati Eesti Vabariigi taasiseseisvumispäeva. Nii minagi. Olen armeenia päritolu eesti maalikunstnik. Eksponeerin oma maale Tallinna iidsete müüride vahel Pikas jalas koos paljude teistega.

Mõtlesin seda päeva tähistada ka seal pidulikumalt ja võtsin selleks kaasa Eesti Vabariigi riigilipu. See tänav on meie pealinna üks turistiderikkam ja nii on neil võimalus meie pidupäevast osa saada. Panin lipu rõõmuga üles oma maalide kõrvale.

Samas kohas on kolm mitte-eestlasest eri rahvusest kunstnikku, kes olid sinimustvalge lipu sinna panemisest šokeeritud. Nad ütlesid, et ei taha sellel tänaval näha Eesti lippu, et neile ei meeldi Eesti ega Eesti lipp. Nemad armastavad Venemaad ning on Putini austajad. Ütlesin neile, et mina armastan Eestit, sest elan siin, saan luua oma kunsti ja Eesti armastab mind. Eestimaa on mulle armas. Tundsin huvi, mis neil Eesti vastu on – neil on ju samad võimalused, mis minul. Nad vastasid vaid, et vihkavad Eestit ja eestlasi. See šokeeris jälle mind. Miks küll ometi?

Kas veel 26 aastat hiljem kohtab Eestis sellist viha? Kas ka tänapäeval ei saa Eestis sinimustvalge lipuga vabalt ringi käia ja peab kartma kellegi viha!

Kommentaarid (15)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles