Edasi 1990. aastal: mõnda Lätist

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edasi
Edasi Foto: arhiiv

Polkovnik Anatoli Prokorov oli suure sõjaväeosa ülem Leedu NSV territooriumil. Kui A.P. ja tema lähikondlastest eri astme komandöridest koosneva kuritegeliku jõugu tegevus ületas Nõukogude armees «lubatava» piiri, sekkus asjasse sõjaväeprokuratuur.

Selgus, et riigi ja Nõukogude armee varaga kaubeldi avalikult: 18-tonniste tsisternautodega viidi ning müüdi majanditele, kooperatiividele ja eraisikutele lennukikütust, hangeldati muu sõjaväeosale kuuluva varaga. Aktiivselt võttis ärist osa poliitosakond. «Teenitud» raha läks joominguteks.

Kohtuprotsessist sai vaata, et sõjasaladus. Anatoli Prokorov viidi üle teisele tööle. 18. veebruari õhtusest telesaatest said lätlased teada, et A.P. töötab nüüd J.Alksnise nimelises Riia Sõjalennukoolis... poliitilise ning ideoloogilise kasvatustöö ülemana.

Muide, kooli juhib ka Eesti TV vaatajaile tuttav Alksnise-nimeline mees, Nõukogude Liidu Ülemnõukogu saadik ning silmapaistvamaid Läti interrindlaste juhte «po natsionalnosti latõš».

22.03.1990

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles