Video: kuidas taltsutaks president Mart Helme seksuaalvähemuste vastu suunatud viha? (2)

Liisa Tagel
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Postimehe Trehvunksil sai iga presidendikandidaat ette keeruka juhtumi, kus presidendilt oodataks selget reageerimist. Vaata, kuidas lahendaks talle antud olukorra Mart Helme (EKRE).

Ülesanne:

Eestisse toodud liitlasvägede sõdur vägistab julmalt noore mehe, keda kohtas linnaloal olles Tallinna pubis. Šokeeriv uudis jõuab meediasse. Rahva läheb juhtunu pärast pahameelest keema. Seni marginaalsed hääled, mis liitlasvägede Eestis viibimise kahtluse alla seadsid, saavad laiema kõlapinna. Uudisele homoseksuaalsest vägistamisest järgneb seninägematu, rohkem kui 20 000 osavõtjaga meeleavaldus, kus nõutakse kooseluseaduse tühistamist, aga lehvitatakse ka loosungeid, mis kutsuvad üles vägivallale homoseksuaalsete inimeste vastu – seda eksponeeritakse rahvusvahelises meedias laialt kui näidet kogu ühiskonda iseloomustavast homofoobiast. Keerukust lisab vaidlus, millise riigi kohtu ette peab vägistamises kahtlustatav astuma.

Kuidas tegutsete ja milliseid avalikke sõnumeid annate Teie presidendina kirjeldatud oludes? 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles