Peeter Raidla: Trooja jäi vallutamata (1)

Peeter Raidla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Raidla.
Peeter Raidla. Foto: PP

Antiikmütoloogias suutsid kreeklased oma puuhobusesse peitunud võitlussalga sokutada troojalastele, kes selle ise Trooja linna vedasid ja nii kreeklaste salakavaluse ohvriks langesid. Troojalased ei hoolinud preestri hoiatusest: «Kreeklasi ma pelgan, pelgan ka siis, kui kannavad kinke.» Esmaspäeval Toompeale riigikogu hoone ette meelt avaldama tulnud põllumeeste esindajail nii hästi ei läinud.

Nad pidid ise oma Trooja lehma lossi ukse ette vedama ja sinna see seisma jäigi: erinevalt mustadest luksusautodest Trooja lehm väravast läbi ei pääsenud. Ka olid troojalaste rolli sattunud riigikogulased ükskõiksed põllumeeste toodud kingituste, Poolas valmistatud kõrgpastöriseeritud kauasäiliva piima suhtes, mida oli Trooja lehmas täpselt 101 pakki. Muide, sama laadi piima tehakse ka Eestis.

Valendavate piimapudelite väli – sada rida, iga reas sada pudelit – oli muidugi muljetavaldav. Igal pudelil peal toonela teele läinud piimalehma nimi ja surma-aasta: Mustik ┼ 2014, Punik ┼ 2015, Kirjak ┼ 2016 ... Kaks tundi kestnud meeleavalduse lõpus jagati pudelid kaasaelajaile, ülejääk läks toidupangale. Õige kah, ega piimal saa lasta raisku minna.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles