Vaimne kaasabi või vaimne surve?

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Herman Simm ja tema abikaasa Heete aasta tagasi Tallinnas messil kaatrit           uudistamas. Toona oli neil tõsine soov endale see meresõiduk osta.
Herman Simm ja tema abikaasa Heete aasta tagasi Tallinnas messil kaatrit uudistamas. Toona oli neil tõsine soov endale see meresõiduk osta. Foto: Küllike Rooväli

Täna selgub, kas kohus vabastab vahi alt riigireetmisele vaimse kaasabi osutamises kahtlustatava Heete Simmi. Isegi Simmi advokaat Sven Sillar nentis, et võimalus naise vabanemiseks on nullilähedane. Et prokuratuuril olid eile lauale panna ilmselt üsna tugevad riigisaladustega seotud kaardid, arutas kohus võimalikku vabastamist kinniste uste taga.

Endise kõrge politseiametniku Simmi süü üle pole praegu mõtet diskuteerida, küll aga praeguseks välja käidud kahtlustuse sisu üle. Mis asi on vaimse kaasabi osutamine riigireetmises? Oma abikaasa julgustamine? Kas ta hoidis oma parasjagu riiki reetvale mehele pöialt? Loitsis või nõidus? Tegi mõne riigiseaduse valvekoera ära?

Vägisi jääb mulje, et kaitsepolitseil ja prokuratuuril oli vaja Heete Simmi vahi alla võtta vaid selleks, et saaks mõjutada tema riigireetmises süüdistatavat meest. Ilmselt kardeti, et tavapäraselt jutukas Herman Simm võib vaikida ja siis olnuks tema abikaasa kinnipidamine võtmeks mehe suu avamisel. Nii et kokkuvõttes võib olla tegu hoopis Herman Simmi vaimse survestamisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles