Väike suurmees

Kristjan Jaak Kangur
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Antoine Griezmann
Antoine Griezmann Foto: AFP / Scanpix

Liiga pisike, liiga kõhetu – seda pidi üks väike Antoine’i-nimeline Prantsuse poiss lapsepõlves sageli kuulma, kui läks mõnda jalgpallitrenni katsetele. Nüüd on 25-aastane Antoine Griezmann kuue kodusel EM-finaalturniiril löödud väravaga kogu Prantsusmaa lemmik.

Griezmann teab hästi, kui väga prantslased viimase aasta sündmuste valguses rõõmu järele janunevad. Mullu mängis ta 13. novembri õhtul Stade de France’il sakslaste vastu, teadmata, et samal ajal ründasid terroristid Pariisi kesklinnas tänavakohvikuid ja Bataclani kontserdimaja. Viimases viibis parasjagu Griezmanni õde Maude, kes pääses õnneks siiski eluga.

Pühapäeval astub Griezmann Stade de France’i murule ilmselt taas vastakate tunnetega: Euroopa meistriks tulekuks peab Prantsusmaa koondis alistama Griezmanni vanaisa sünnimaa Portugali esinduse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles