Postimees 1929. aastal: ilu ja puhtuse hoidmiseks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadrioru park
Kadrioru park Foto: Liis Treimann

Ilu ja puhtuse tähtsus on küll enesestmõistetav, kuid paraku ei taha paljud meie kodanikud sellest aru saada ning eriti suvel on avalikkudel puiesteedel ja mujal puhtuse ja korra ignoreerimine kaunis sagedane nähtus. 

Et sellistele nähtustele vastu astuda, on linnavalitsus vastava sundmääruse alusel maksma pannud järgmise korralduse:

Kõigis linna piirakonnas asuvates ja avalikuks tarvitamiseks olevates puiestikkudes, spordi- ja mänguplatsidel ning murudel on keelatud:

Puude, põõsaste, lillede, õite ja okste hävitamine, murdmine, lõikamine, koorimine või muul viisil rikkumine ning puude otsa ronimine. Linnupesade ning linnupuuride lõhkumine ja lindude ning nende munade hävitamine (välja arvatud röövlinnud); keelatud on muru peal käimine ja lamamine peale kohtade, kus see lubatud. Samuti on keelatud pinkide, plankude (aedade), paberi- ja pühkmekastide või -korvide, ülespandud siltide, kuulutuste või teadaannete ja igasuguste ehitiste rikkumine, ümberpaiskamine, ühest kohast teise kandmine, määrimine, nendele pealkirjade tegemine, nimede sisselõikamine jne. Lubamatu on plankudele ja müüridele ronimine ning pinkidel lamamine ja käimine, paberi- ja prügikorvidesse või – kastidesse põlevate ainete pildumine, alkohoolsete jookide tarvitamine ja joobnud olekus viibimine. Sõitmine igasuguste sõiduriistadega ja abinõudega seal, kus see pole lubatud.

25.05.1929

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles