Mart Raudsaar: õudsed lood Emajõe Ateenas

Mart Raudsaar
, kolumnist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Raudsaar
Mart Raudsaar Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Igasuguste ehituste ja planeeringute arutelu puhul on mind mõnikord häirinud, kui raske on tabada ettepanekute esitamiseks õiget hetke. Kõigepealt on nurisemiseks vara, kuna midagi pole veel otsustatud. Siis aga on korraga juba hilja ning küsitakse, kus te varem olite.

Tundub, et just praegu on saabunud õige hetk, avaldamaks arvamust Tartu kesklinna hoonestamise kohta. Novembris-detsembris saavad kodanikud öelda, mida nad arvavad Tartu uuest kesklinna üldplaneeringust, mis võiks kehtida aastani 2030 ning mis näeb ette kesklinnas mitme haljasala ja pargi täisehitamist (ehitusmahtude animatsiooni saab vaadata siit: http:://www.tartu.ee/kesklinn).

Nõustun väitega, et puruks pommitatud linnasüdame taashoonestamine võib printsiibina olla mõistlik tegu. Pärast Teist maailmasõda käis sõjakahjude kiirkorras likvideerimine nõnda, et varemed lammutati ja hoonestuse asemele kujundati pargid. Narvas likvideeriti koguni terve linn, mille ajaloolist keset võis viimase ajani üksnes aimata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles