10 uudist, mida peaksid teadma: kolmapäev 9. september

Aivar Reinap
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jean-Claude Juncker.
Jean-Claude Juncker. Foto: PP

10 uudist, mida peaksid teadma: kolmapäev 9. september 2015.

  • Euroopa Liidu liikmesriigid peavad ümber jaotama veel 120 000 Kreekasse, Itaaliasse ja Ungarisse jõudnud varjupaigataotlejat, ütles Euroopa Komisjoni president Jean-Claude Juncker europarlamendi ees peetud kõnes «Olukorrast Liidus». Ümberjagamismehhanism peaks olema kriisiolukorras automaatne, et tulevikus paremini ohtudele reageerida. Vaata videot Junckeri kõnest ja loe selle kokkuvõtet ja reaktsioone kõnele postimees.ee'st.
Euroopa Komisjoni president Jean-Claude Juncker europarlamendi ees.  Foto. Reuters/Scanpix
Euroopa Komisjoni president Jean-Claude Juncker europarlamendi ees.  Foto. Reuters/Scanpix Foto: Reuters, AFP / Scanpix
  • Euroopa Komisjoni presidendi Jean-Claude Junckeri tutvustatud uue tegevuskava järgi peaks Eesti täiendavalt vastu võtma 373 pagulast. Vaata pagulaste jagunemist liikmesriikide vahel ning reaktsioone Eestist sellele kavale postimees.ee'st.
  • Uudistesait N1TV vallandas kaameranaise, kes pani jala ette last kandnud põgenikule. Uudis koos piltide ja videoga elu24.postimees.ee's.
Lapsega põgenikule jala ette pannud operaator jäi tööst ilma.                              Foto: Scanpix
Lapsega põgenikule jala ette pannud operaator jäi tööst ilma.                              Foto: Scanpix Foto: SCANPIX
  • Korvpalli Euroopa meistrivõistlustel sai valusa kaotuse Eesti koondis, kui D-alagrupi kohtumises jäädi 62:64 alla Leedule. Võistluse otsekajastus koos piltide ja kommentaaridega sport.postimees.ee's.
    Eesti koondise resultatiivsem mees oli Janar Talts 20 punktiga.         Foto: Tairo Lutter/Postimees
    Eesti koondise resultatiivsem mees oli Janar Talts 20 punktiga.         Foto: Tairo Lutter/Postimees Foto: Tairo Lutter
    • Keilas varises lammutustööde käigus kokku kunagise kaupluse kivimüür, varingu alla jäi kolm autot. Uudis, kommentaarid ja fotod sündmuskohalt postimees.ee's.
    Varingu järel sai kahjustada kolm autot - üks neist jäi täielikult varingu alla, teisel varises kivihunnik kapoti peale ning kolmas sai kergemaid kahjustusi. Põhja päästekeskuse kinnitusel ei saanud õnnetuses ükski inimene viga.          Foto: Põhja Päästekeskus
    Varingu järel sai kahjustada kolm autot - üks neist jäi täielikult varingu alla, teisel varises kivihunnik kapoti peale ning kolmas sai kergemaid kahjustusi. Põhja päästekeskuse kinnitusel ei saanud õnnetuses ükski inimene viga.          Foto: Põhja Päästekeskus Foto: Põhja päästekeskus
    • Tehnoloogiahiid Apple tutvustas maailmale on selle aasta uudistooteid – alates nutikellast ja Apple TV-st ja lõpetades seni võimsaima iPad’iga ning muidugi uute nutitelefonidega.  Vaata uute toodete kirjeldusi, pilte ja videot tehnika.postimees.ee'st.

      Apple'i juht Tim Cook tutvustas uut tahvlit iPad Pro.    Foto: Reuters

    • Keskerakonna esimees Edgar Savisaar andis pikema intervjuu Kesknädalale, kus kommenteeris ka päevapoliitikat. Savisaare sõnul kohtus ta suvel korduvalt sotside esimehe Jevgeni Ossinovskiga, kes käis talle peale uue koalitsiooni loomise ideega. Loe Savisaare intervjuust uudiseid ja kommentaare postimees.ee'st. 
    Edgar Savisaar näitas end avalikkusele 20. augustil Vabaduse väljakul.   Foto: Tairo Lutter
    Edgar Savisaar näitas end avalikkusele 20. augustil Vabaduse väljakul.   Foto: Tairo Lutter Foto: Sander Ilvest / Postimees
    • USA lahtistel tennisemeistrivõistlustel põhiturniiril neljandasse ringi jõudnud ning pühapäeval endisele maailma esireketile Venus Williamsile kaotanud Anett Kontaveit on mõneks päevaks tagasi kodumaal ning muljetas oma senise karjääri kõige edukamast Suure Slämmi turniirist. Vaata pilte ja videot pressikonverentsilt sport.postimees.ee'st.
    • Juunis pooleli jäänud Assar Pauluse jõugu protsess läks täna edasi kaitsjate kõnedega, kes on seni rõhutanud, et süüdistused Pauluse väidetava jõugu suunas on umbmäärased. Loe ülevaadet kohtuistungist ja vaata pilte postimees.ee'st.
    Kohtuprotsess Assar Pauluse jõugu üle. Kohtusaali viimases reas istuvad süüdistatavad (vasakult) Assar Paulus (vaatab maha), Ats Pärnaste, German Svetšnikov, Erik Meier, Virgo Raudsepp, Taago Vool, Peep Havik, Sivart Saarmann ja Andres Vaik. Pildil pole näha Gennadi Starodubtsevit.  Foto:
    Kohtuprotsess Assar Pauluse jõugu üle. Kohtusaali viimases reas istuvad süüdistatavad (vasakult) Assar Paulus (vaatab maha), Ats Pärnaste, German Svetšnikov, Erik Meier, Virgo Raudsepp, Taago Vool, Peep Havik, Sivart Saarmann ja Andres Vaik. Pildil pole näha Gennadi Starodubtsevit.  Foto: Foto: Sander Ilvest
    • Soome valitsus otsustas parlamenti saata seadusemuudatuste paketi, mis kärbib töötajate puhkust ja lisatasusid. 140 000 töötajat esindav Soome ametiühing Metalli teatas, et valitsuse eile õhtul avaldatud ja täna heaks kiidetud tööturuseaduste muutused on sõja kuulutamine töövõtjatele. Loe Soome valitsuse kärpeplaanidest majandus.postimees.ee'st.

      Soome peaminister Juha Sipilä haaras härjal sarvist ja asus Soome konkurentsivõimet parandama radikaalse tööturumuudatuste paketiga. Foto: AFP/Scanpix

    Kommentaarid
    Copy
    Tagasi üles