Erik Gamzejev: suurkoondamise ohud

Erik Gamzejev
, Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erik Gamzejev.
Erik Gamzejev. Foto: Erakogu

Eesseisvad koondamised Nitroferdis ja Eesti Energias ei too Ida-Virumaal kaasa rahutusi, küll aga peaks toimuv sundima valitsust loosungite asemel astuma reaalseid samme, mis aitaksid Eesti ühes hellas piirkonnas ära hoida tööpuuduse järsku kasvu, kirjutab Erik Gamzejev, ajalehe Põhjarannik peatoimetaja.

Ühelt poolt oleks vaja probleemide tõsidusele osutamiseks ja otsustajate tegutsema panemiseks rohkem süngeid värve ja selles osas aitab kaasa ka opositsioon. Samas on Keskerakond ise võimul neis Ida-Viru linnades, kus elanike töökohad ohus on. Konstruktiivsem oleks erakondadeülene koostöö kui vastasseis. Probleemide ülevõimendamine on üks paremaid vahendeid ettevõtjate huvi tõrjumiseks, mis kokkuvõttes tähendaks vaid probleemide süvenemist.

Nitroferdi lühike taaskäivitamine langes aega, mil Firtaši üks põhilisi vastaseid võitluses Ukrainas kulgevate gaasivoogude pärast – Julia Tõmošenko – istus parajasti vangis. See on näide, kuidas kaugel toimuvad suured heitlused mõjuvõimu pärast mõjutavad üht Kohtla-Järvel asuvat tehast.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles