Kristen Michal: väärt idee loeb rohkem kui ilusad sõnad

Liisa Tagel
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristen Michal
Kristen Michal Foto: Postimees

Majandus- ja taristuminister Kristen Michal (Reformierakond) leidis oma esimese saja päeva tööd hinnates, et ministeeriumis on tegeletud oluliste lahenduste otsimisega ning nendest teavitamine on jäänud tagaplaanile. Viimasega lubab ta tulevikus rohkem tegeleda.

Postimees küsis kõigilt endiselt ametis olevatelt ministritelt, kuidas hindavad nad oma esimese saja päeva tööd valitsuses ning palus välja tuua õnnestumised, puudujäägid ja tulevikus enam tähelepanud vajavad valdkonnad.

Michali kommentaar tööle majandus- ja taristuministrina:

Valdkonna laius on korrelatsioonis küsimuste hulgaga mis on pikemalt vastust oodanud. 100 päeva on läinud kiiresti, lahendusi on vaja olnud lennundusest parvlaevadeni, tööstusest kuni virtuaalse maailma uuendamiseni, merendusest liiklusohutuseni. Mis mõnele käesurumiskohtumine, on tegelikult  mitme saaretäie inimeste jaoks oluline lahenduste otsimine, mida kohapeal kõrgelt hinnatakse.

Kui tuua välja vaid mõned märksõnad, siis esiteks initsiatiiv riigile kuuluva ettevõtluse paremal juhtimisel ja valdamisel. Tegeleme selle analüüsiga, tulemusi näeb sügise lõpus. Seejärel saab arutada, mida erastada või vähemusosaluses börsile viia.

Teiseks – e-residentide ja 10 miljoni e-eestlase idee on väga suure hooga käima läinud. Vajame uusi ressursse, et Eesti ettevõtjatele vägagi perspektiivikal turul oma võimekust suurendada. Analüüsid näitavad, et sellest valdkonnast on ka Eesti maksumaksjatel palju oodata.

Kolmandaks – ettevõtlike inimeste asjaajamise lihtsustamine ja bürokraatia vähendamine. On sündinud kaks head ideed inimeste elu lihtsamaks tegemiseks, majanduskeskkonda parendamiseks ja paberimäärimise vähendamiseks.

100 päeva sisse mahub veel Rail Balticu positiivne rahastusotsus – 213 miljonit, riigi pakutavate e-teenuste kvaliteedikontroll, uute inimeste liitumine majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi haldusalaga ning energeetikaalaste seaduste sügiseks parlamendile ettevalmistamine.

Suve lõpus saame oma töö esimesi vilju ka partneritega, ettevõtjate ja avalikkusega jagada, oleme nii plaaninud ja seetõttu vähem jõudu jutule kulutanud - kui on väärt idee ja korralik teostus, siis loeb see rohkem kui ilusate sõnade arv arvamusloos. Viimasega jõudsin tõesti vähem tegeleda kui peaks, eks tulevikus siis paremini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles