Vara veel lüüa hingekella

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
sularaha
sularaha Foto: Elmo Riig / Sakala

Üha sagedamini teatab viimasel ajal üks või teine riik, et soovib loobuda sularahast ning minna üle kaardimaksetele. Skandinaavia maades käib isegi võistlus, kas maailma esimeseks sularahavabaks riigiks saab Rootsi või Norra.

Ka Skandinaavia pankade siinsed tütarfirmad propageerivad usinalt kaardimakseid. Eriti agressiivne on selles olnud Swedbank, kes pakub juba mitu aastat kaardimakseid eelistavatele klientidele preemiat. Maikuu on koguni kampaania korras kuulutatud sularahavabaks kuuks. Saatuse irooniana sattusid just maisse need kolm päeva, mil pangakaardi peale pole saanud loota ning kindlalt on saanud kaupa teha vaid need inimesed, kel taskus sularaha.

Nagu näha, on varavõitu sularahale hingekella lüüa. Tasuks vist ikkagi eeskuju võtta Eesti Panga presidendist Ardo Hanssonist, kes eelistab maksta sularahas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles