Lonkav Mantlipärija

Jürgen Tamme
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kim Jong-un
Kim Jong-un Foto: Reuters/ScanPix

Pea kolme aasta eest oma isevalitsejast isa surma järel Korea Rahvademokraatliku Vabariigi etteotsa tõusnud Kim Jong-unile on kohalik riiklik propaganda omistanud kenitlevaid aunimetusi: Suur Mantlipärija, geeniuste geenius, auline seltsimees, täiuslik sõjastrateeg.

Nüüd näib lisanduvat veel üks üsna indiaanipärane nimi – Lonkav Mantlipärija. Tõsi, niisuguse järelduse saab teha vaid sel nädalal Põhja-Korea valitseva ainupartei ajalehes ilmunud fotode järgi, millel kujutatakse naeratavat, kuid kepile nõjatuvat Kimi inspekteerimas uusehitisi.

Kim oli pikalt avalikkuse pilgu alt kadunud. Nüüd paistab ta olevat naasnud, kuid andmeid tema tervisliku seisundi kohta pole endiselt avaldatud. Põhja-Koreast, mida iseloomustavad riigi suletus, sissepoole pööratus ja salatsemine, võime oodata kõikvõimalikke spekulatsioone nii juhi kui ka tema kodumaa kohta tulevikuski.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles