Salaühing EAS

Tuuli Koch
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülari Alamets
Ülari Alamets Foto: Peeter Langovits

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus on alati näinud salaühinguna, mille tegevus justkui täiesti avalik, kuid seespool toimuv hoomamatu. Ettevõtjaid ähvardav tagasimaksenõue kogusummas 10,5 miljonit eurot tõi ilmsiks ettevõtte tegeliku palge: korralagedus, korduv vassimine ning nõukogu ees aasta aega probleemi tõsiduse varjamine.

Teisipäeval koguneb EASi erakorraline nõukogu, mida ametlikult juhib Cinzia Siig, kuid sisuliselt kantseldab seda Reformierakonna rahaboss Kalev Lillo. Võib arvata, et tema jätkab väärikalt EASi juhi Ülari Alametsa senist varjamistaktikat ja nõukogu kogunemine selget sõnumit ei too.

Karta on, et pikeneb vaid agoonia ja lähima paari-kolme kuu jooksul hakkab tulema teateid ettevõtetest, mis peavad toetusraha tagasi maksma või lähevad pankrotti. Korralageduse eest peab vastutama asutuse juht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles