Järelvaadatav Sisekaitseakadeemia otsib koos oma ala tippekspertidega Eestist ja naaberriikidest vastuseid, kuidas kriis mõjutab turvalisust.

Erkki Koort
, Fookuse Julgeoleku toimetaja
Copy

Sisekaitseakadeemia korraldab 3. ja 4. detsembril rahvusvahelise hübriidkonverentsi «Turvaliselt kriisis», kus oma ala tippeksperdid Eestist ja naaberriikidest pakuvad oma parimaid õppetunde ja kogemusi siseturvalisusest, tervishoiust ja hariduse andmisest muutunud maailmas.

Kriis on muutnud meie teadaolevat maailma ning muudatused on toimunud majanduses, hariduses, tervishoius, julgeolekus ja töösuhetes. Kindlasti on loetelu palju pikem, aga tervikuna saab selle võtta mõiste alla kriis. Kui turvaliselt me tunneme ennast täna kogu maailma hõlmanud kriisis? Kuidas kriis mõjutab siseturvalisust? Kas ja kuidas oleme valmis järgmisteks kriisideks? Kuidas jätkata kvaliteetset hariduse andmist ka kriisides?

Kriiside haldamise süsteemid on ehitatud enamasti inimtekkelise või ekstreemsetest ilmastikuoludest tingitud õnnetuste ja katastroofide haldamiseks. 2020. aastal kohtusid kõikide riikide süsteemid pandeemiaga. Teoreetilises plaanis pandeemiaga küll arvestatakse, aga kui valmis me tegelikult olime?

Konverentsil arutletakse kriisi mõjude üle erinevates eluvaldkondades, aga kindlasti siseturvalisusele ja julgeolekupildile. Hinnatakse valmidust uuteks kriisideks ning tutvustatakse naaberriikide kogemusi kriisis. Pikemalt peatutakse ka distantsõppe teemadel ning mõtestatakse lahti hea siseturvalisuse distansõppe eeldused. 

Mõtteid ja kogemusi jagavad konverentsil paljud oma valdkonna tipptegijad, sealhulgas Marek Link, Priit Hõbemägi, Lavly Perling, Merike Saks, Tiit Land, Svante Werger, Kirsi Henriksson, Dimitrijs Trofimovs, Alexey Raksha, Viola Murd, Kätlin Alvela, Lauri Tabur ja paljud teised.

Konverentsi kava ning esinejatega saab tutvuda Sisekaitseakadeemia kodulehel.

Sisekaitseakadeemia
Sisekaitseakadeemia Foto: Maris Tomba
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles