Lugejad imestavad otsuse üle korraldada võidupüha paraad Lätis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullu toimus võidupüha paraad Tallinnas.
Mullu toimus võidupüha paraad Tallinnas. Foto: Priit Simson

Postimees.ee lugejad on imestunud president Toomas Hendrik Ilvese otsuse üle korraldada Eesti tänavune võidupüha paraad Lätis, aga hulganisti on ka neid, kes peavad seda suurepäraseks ideeks.

Mitmed lugejad kahtlevad, kas Lätis paraadi korraldamine on majanduslikult raskel ajal otstarbekas. On ka neid, kes on pahased presidendi peale, et ta püüab kõike omamoodi teha.

Kümned lugejad ei uskunud uudist lugedes oma silmi ja pidasid seda naljaks, pakkudes irooniliselt veel teisigi riike, kus Eesti võiks paraadi korraldada.

Mõned kommenteerijad kahtlustavad, et võidupüha tähistamine toimub mujal seepärast, et õigeks ajaks ei saada valmis Vabadussõja võidusammast. «Ikka tekib vägisi tunne, et seda meie vabadusesammast pidulikult ei avata... Veebruaris ollakse Narvas ja juunis Lätis juubelit tähistamas...» kirjutas üks.

«Oleks ju siis loogiline samba avamise puhul korraldada paraad Vabaduse väljakul. Kuid nüüd tundub nii, et kas sammas avatakse mingil suvalisel päeval või siis võidupühal, kuid presidendi kohalolekuta. Imelikud otsused, vasak käsi ei tea, mida parem käsi teeb,» leidis teine.

Samas on ka neid, kes peavad Cesist kõige õigemaks kohaks, kus püha tähistada. «Kus siis seda veel tähistada, kui mitte kohas, kus võit vormistatigi!?? Võidupüha näol on tegemist niigi Võnnus/Cesises toimunud lahingu aastapäevaga,» rõhutas kommenteerija.

«Suurepärane idee ja loodetavasti teostus samuti. Kes tahab, saab ise kohale sõita, kes tahab, vaatab TV-ülekannet. Virisemiseks ei ole küll mingisugust põhjust,» leiab teine.

Presidendi kantselei teatas eile, et president Toomas Hendrik Ilvese ettepanekul ja kokkuleppel Läti riigipea Valdis Zatlersiga korraldab Kaitseliit tänavuse võidupüha paraadi Põhja-Lätis Cesises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles