Homses Õpetajate Lehes: mida teha alaealiste õigusrikkujatega?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sel reedel Õpetajate Lehes: 

Kas kool tapab loovust?

Viimasel ajal räägitakse palju loovast mõtlemisest ja loovharidusest. Mis on loovus, kas see on kaasasündinud omadus või saab seda ka arendada? Teemat lahkab kasvatusteadlane Maie Tuulik.

Paavsti visiidi eel

«Meil on praegu aktiivselt päevakorral venekeelse üldhariduskooli negatiivne mõju noorte tulevasele toimetulekule – aga mis on vahet venekeelsusel ja jumalameelsusel, mida arendatakse nn kristlike koolide võrgu abil, kui üldhariduskool peaks olema ühtne nii teadmis- kui ka tõenduspõhisuse osas» imestab Kaarel Tarand.

Mida teha alaealiste õigusrikkujatega?

Kooliaasta eel lahvatanud jõhkrad vägivallateod tõid taas kord esile riskinoorte teema ja panid kogunema otsustajate ümarlauad. Millised võimalused on vägivallatsevaid noori aidata? Kas meil on selleks hästi toimiv süsteem, piisavalt teenuseid ning inimesi: lastekaitsetöötajaid, tugispetsialiste, vabatahtlikke, kes oskavad keeruliste laste ja noortega töötada?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles