Postimees 1925. aastal: õudne juhtumine südaööl

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PM 26.10.1925
PM 26.10.1925 Foto: Digiteeritud eesti ajalehed / dea.nlib.ee

Laupäeva ööl, vastu pühapäeva kuuldus Kesk tänaval nr. 22 majas suurem plahvatus. Kohale ruttasid teised majaelanikud ja politseivõimud. Avanes pilt: ahju kivid täidavad tuba pooleni; korteri elanikud täiesti ehmunult jooksevad ringi.

Kui juhtumit tõsiselt uurima hakati, selgus, et korstna mahalangemiseks on põhjust annud pommid, mis korstna jala sisse olid peidetud. Sealt leiti veel üks lõhkemata pomm ja teine pooleldi lõhkenud. Õnneks ei ole pommi lõhkemine inimestele viga teinud, peale väikese põrutuse ja ehmatuse. Puuvoodi, kus magas ka laps, on täiesti kokku varisenud, kuid laps on täitsa terveks jäänud.

Praegused elanikud on seal elanud kolm kuud. Nende üteluse järgi ei ole pommid nende poolt sinna asetatud. Mees on küll varem teeninud suurtükiväes, kuid seda paremini teadis ta pommide hädaohtu. Milleks nad sinna olid asetatud ja millal, selle kohta ei ole korda läinud selgusele jõuda.

Tõuseb üles teine küsimus, miks pommid varem ei lõhkenud, kui nad seal juba kauemat aega seisid? Ahju on ka varem mitmel korral köetud. Elanikkude seletuse järele on viimane kord ahju küll kõvemini köetud kui varem. Kas läks korstnas põlema nõgi, mis omakorda pommide lähedal kuumust sünnitas või lõhkes pomm tõesti kõvasti kütmise tagajärjel. Õudset sündmust uuritakse.

26.10.1925

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles