Postimees 1931. aastal: mood käib uue asjalikkuse teed

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PM 12.10.1931
PM 12.10.1931 Foto: Digiteeritud eesti ajalehed / dea.nlib.ee

Mood käesoleval hooajal tahab enam kui seni kinni pidada uuest asjalikkusest. Kleitide laius ja pikkus ühes ehetega astub vaevalt kunagi üle otstarbe piiridest. Sellest tendentsist annavad nüüd tunnistust isegi mantlid, mis langevad sirgelt, õige vähe kellakujuliselt ja ainult taljes lubavad väikest edvistlemist kitsuse mõttes.

Peaaegu iga mantel on varustatud nahast ehk riidest vööga, mis tõendab, et daam nüüd jällegi soovib oma käed hoida vabad ja neid tarviduse korral külma eest peita muhvi, selle asemel, et nendega tuules lendlevaid mantlihõlmu kinni hoida.

Uued mantliriided (kantakse väga palju kergelt kirju riiet) on koetud lõdvalt ja vastavalt tervishoiulisele põhimõttele: enam õhku, enam valgust! Mantli kaunim ehe nahk, mis läinud sügisel kord juba ähvardas pikemaajalise puhkusega, on siiski jäänud, kuid ta kandmise viis on uuenenud: nahka pannakse peamiselt kraeks ehk ka ainult poolvarukateks. Või kui juba enam, tehakse kogu pealmine osa – krae, talje ja varukad – kõik nahast ja alumine osa riidest. Naha suurmood: karakul, rebane, laisaba ja mõned teised.

12.10.1931

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles