Postimees 1991. aastal: Soome toll kavatseb kõik viinad ära võtta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu

Soome toll on hakanud eriti hoolikalt kontrollima neid Nõukogude Liidu turiste, kes sõidavad Soome vaid mõneks tunniks. Neil on ikka kaasas seadusega lubatud kaks liitrit alkoholi, mis aga seadusvastaselt maha äritakse. Edaspidi võetakse tollis kõik viinad hoiule, sest ainuüksi Vaalimaa kaudu viiakse Soome nädalas vähemalt 1400 liitrit alkoholi.

Kotka ringkonna tolliameti abijuhataja Ossi Vuorinen ütles Soome infoagentuurile STT, et kiirkülaskäigule Soome tuleb N Liidust päevas 3 bussitäit rahvast kuuel päeval nädalas. Peaaegu kõigil on kaasas liiter kanget alkoholi ja veel pudel šampanjat.

Kui turistid maalt lahkuvad on viin kadunud. Ise on nad täiesti kained, kottides aga Soome kaup. Toll on kindlaks teinud, et viin müüakse ebaseaduslikult maha enamasti Kotkas, Haminas või Lappeenrannas. Vuorise arvates müüakse viina ka kõhkluseta alaealistele.

Mõeldakse võtta ühepäevaturistidelt tollis ära kogu viin. Ilmselt hakatakse nii toimima maikuus.

Sel aastal on ühepäevaturism laienenud. NN. seaduslik viin on muutunud probleemiks, mis tuleb kiiresti lahendada, arvab Vuorinen. Kui aga hakata turiste ükshaaval põhjalikult kontrollima, ei jõuta tollis korralikult tegelda oma põhitööga –tõelise kuritegevuse takistamisega.

30.4.1991

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles