Põlisrahva ajalooline hirm

Liisa Tagel
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mustafa Džemilev
Mustafa Džemilev Foto: news.liga.net

Krimmitatarlaste liider Mustafa Džemilev (70) paistis sel nädalal silma kui tähtis mees, kellega kõik suuremad jõud suhelda tahtsid – ta vestles telefonitsi Vladimir Putiniga ja käis kohtumas NATO asepeasekretäriga.

Džemilevi esiletõus on seotud aga suurte hirmudega – krimmitatarlastel on meeles, milline võib nende jaoks välja näha lähem kokkupuude idanaabriga. Praegused sündmused ei lase hirmudel hajuda: mõnel pool Krimmis märgiti ära tatarlaste maju, teisal korjati ära passe.

Sellest hoolimata kinnitas Ukraina parlamendi saadik Džemilev Putinile, et tema rahvas seisab vastu Venemaa õigustühisele referendumile. Jääb üle vaid loota, et Putini poolt 20. sajandi tragöödiaks nimetatud Nõukogude Liidu lagunemisele ei järgne Ukraina peaministri Arseni Jatsenjuki poolt võimalikuks 21. sajandi tragöödiaks nimetatud Nõukogude Liidu taastamist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles