Vana rebane

Argo Ideon
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Luik
Jüri Luik Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Ma ei tea, kui põhjalikult Vene presidendile Vladimir Putinile enne neljapäeval toimunud uute suursaadikute volikirjade üleandmist-vastuvõtmist briifiti nende diplomaatide tausta, kellega ta kohtub. Kuid oletada võiks, et mõne sõna jagu on abid Kremli peremeest ikkagi eelteadmistega varustanud. Igal juhul ei saa keegi Moskvas öelda, et uus Eesti suursaadik Jüri Luik (46) oleks diplomaatias uustulnuk.

Pigem on sellise pagasiga mees suursaadiku rollis haruldus: Luik on olnud nii Eesti välisminister kui kaitseminister, rääkimata tegutsemisest saadikuna NATO juures ja saadikuna ka teises maailmariigis USAs.

Eesti seisukohalt on vähe vastutusrikkamaid saatkondi kui Moskva oma ning seega on keset piirilepingu kõnelusi Luige kogemustega mehe liigutamine järgmisele positsioonile just Vene pealinna täiesti loogiline käik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles