Populaarne lont

Tiit Tuumalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Reuters / Scanpix

Ei ole just päris tavaline, kui nädala näoks saab keegi Horton, kes pealegi on elevant. Siiski – eelmise aasta Eesti kinolevi populaarseima kangelase tiitel, aluseks 61 185 müüdud piletit, peaks olema piisav põhjus.


Tasub vaadata ainuüksi seda, kelle too lennuka fantaasiaga sihikindel loomake selja taha on jätnud: ABBA, seksi-ja-linna-tüdrukud, koguni Jame­s Bondi enese. Detsembrimässust rääkimata.



Mida see näitab? Üheski lähiriigis pole Hortoni populaar­sus võrreldav Eests saavutatuga. Et Horton on veel lustakam kangelane kui kung fu panda Po või robotipoiss WALL-E – samuti esikümne tegijad? Et laste pealt raha kokku ei hoita? Et eestlasele meeldivad loomad, iseäranis elevandid, rohkem kui ligimesed?



Aitab, siinkohal jookseb juhe kokku! Äkki on põhjus, miks Hollywoodi animafilmid siin alati kinolevi esikümnesse jõuavad, hoopis lihtsam – selles, et nende kangelased räägivad eesti keeles? Ja et eesti näitleja ei pane kangelase sisse mitte ainult oma häält, vaid ka hinge?



Nagu Priit Võigemast Hortoni sisse?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles