Peeter Langovitsi tagasivaade: Diiva Barcelonast

Peeter Langovits
, fotograaf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti Kontserdi 1997/1998 hooaja algus oli erakordne. Estonia teatri lavastaja Arne Mikk õhkas enne avakontserti: «Sellise suurusjärgu täht pole meie lavadel varem laulnud!» Tallinna saabus esinema maailma kuulsaim sopran Montserrat Caballé.

Barcelonas sündinud Montserrat Caballé, üks kõigi aegade säravamaid bel canto stiili esindajaid, esines Estonia kontserdisaalis koos teatri sümfooniaorkestriga, mida dirigeeris Jose Maria Collado. Kontserdil tegi kaasa tema tütar, tõusev täht Montserrat Marti.

Pika karjääri jooksul oli erakordsete vokaalsete võimetega laulja esinenud peaaegu kõigis maailma tähtsamates ooperimajades. Arvukate salvestuste kõrval jäädvustus ajalukku Caballé ja Freddie Mercury duett «Barcelona» Barcelona olümpiamängude avatseremoonial. See olevat olnud talle põnev kogemus, sild ooperi ja popmuusika vahel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles