Helme: Pärt ja Kaljuste on nõukaaja vundament (10)

Tuuli Koch
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Helme.
Mart Helme. Foto: Eero Vabamägi

Kuna suur osa Eesti kultuurieliidist ei ela pidevalt Eestis ega saa riigilt tuge, tuleb hakata looma uut vundamenti tulevaste põlvede eesti kultuurile, mitte jääda lootma Hiinast sisse toodud teise järgu staaridele, leiab läinud pühapäeval taas Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) juhiks valitud Mart Helme.

Kõigi erakondade pilk on 2019. aasta riigikogu valimistel. See, mis tõi teid riigikokku, ei pruugi enam töötada.

Kindlasti mitte. Meie idee on maailma ja Euroopa Liidu erinevaid protsesse nähes suveräänsus – suveräänsuse hoidmine ja tagasi toomine Eestisse.

Näeme, kuidas Brexit on andnud hagu juurde föderaliseerumise protsessidele. Euroopa Liidus on 500 miljonit inimest, Eestis on eestlasi 900 000. Kui läheme liitu, kus valitsus istub Brüsselis ja siin on ainult kohalik administratsioon, mis jälgib direktiivide elluviimist, siis ei ole Eesti rahval ellujäämislootust.

Seepärast tuleb meil minna Ungari ja Poola teed, mis ei tähenda, et me oleks Põhja-Korea. See on järjekordne idiotism, mis on meie kohta lendu lastud. Ei Ungari ega Poola soovi Euroopast kuhugi ära kolida ja Euroopaga koostööd lõpetada, vaid nad nad soovivad kaitsta end bürokraatia ja suurkorporatsioonide poolt mõjutatud poliitikute eest.

Kas Eesti pole tõesti suverääne?

Muidugi mitte! Üle 80 protsendi meie seadusandlusest on tulnud Euroopa Liidust.

See on olnud meie enese soov ja paremat valikut praeguses maailmas ei ole.

On muidugi! Suveräänsus on meie valik. Eesti keel, eesti kultuur, eesti rahvuse säilimine. Kui see eestlastele korda ei lähe, siis pole loomulikult meie erakonda tarvis. Siis piisab neil venestamismeelsest Keskerakonnast, liberaal-internatsionalistlikust Reformierakonnast ja põlisrahvuslikust IRList. Sotsidest ma üldse ei räägigi.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles