Riina Varts: kuidas juhtida Eestit? (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riina Varts
Riina Varts Foto: Erakogu

Süda valutab – missuguse Eesti me lastele jätame? Erakordselt palju sõltub sellest, kui professionaalselt me riiki juhime, oma juhte arendame ja vajadusel ka vahetame, kirjutab juhtide koolitaja Riina Varts.

Sellest, et juhtimiskvaliteediga on Eestis lood kehvad, on nüüd juba piisavalt palju räägitud. LHV grupi juhil Erkki Raasukesel on õigus, kui ta ütleb, et Eesti majanduskasvu peamine pidur on kehv juhtimine valitsuses, ministeeriumites, riigifirmades (Eesti Ekspress, 24.08.2016). Vähem räägitakse, mida selle piduriga peale hakata.

Mida teha, et juhtimine meie riigis oleks professionaalsem? Kuidas juhtida nii, et töötajates tuleks esile parim ning tõuseks ka tegevuste tulemuslikkus ja tootlikkus? Lõpptulemuseks võiks ju olla ka rikkam riik ning õnnelikum kodanik. Kas peame just viie rikkama riigi hulka jõudma, aga ambitsioonikad visioonid on inimesi ikka käima tõmmanud.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles