Rein Veidemann: kohtume teatris!

Rein Veidemann
, TLÜ emeriitprofessor / Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Veidemann.
Rein Veidemann. Foto: Sander Ilvest

Loodan, et kellelgi ei jäänud märkamata üleeilses Postimehes ära toodud uus Eesti rekord: teatrikülastajate arv ületas mullu 1,1 miljoni piiri, ligi sada tuhat enam kui 2014. aastal. Niisiis ei kuulu me Euroopa tippude hulka mitte ainult PISA testide tulemustega, vaid ka osalemisega vähemalt ühes kultuurivaldkonnas.

Paar aastat tagasi läbi viidud uuring «Mina. Maailm. Meedia» sedastabki, et Eesti on üldise kultuuriaktiivsuse indeksi järgi Euroopas 4. kohal. Ehk siis juba viie rikkama riigi hulgas, kui siinkohal parafraseerida Andrus Ansipi kümnenditagust lubadust aastaks 2021! Tõsi, see puudutas üldist elatustaset. Rikaste riikidega võrreldes pole me selles osas jõudnud veel poolelegi teele. Samas, «tuleb välja, et koos Põhjamaadega oleme Euroopas ühe suurima kultuurihuviga rahvas,» kommenteerib saavutust uuringu üks läbiviijatest professor Marju Lauristin.

Eesti Teatriagentuuri statistika toob esile muidki näitajaid, mis annavad põhjust rääkida eestlastest kui kirglikust teatrirahvast. Vaatajaid jagub nii repertuaari- kui ka projektiteatritele, nii meelelahutusetendustele (operett ja muusikal) kui ka tõsistele tükkidele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles