Juhi must päev

Andres Reimer
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merle Montgomery
Merle Montgomery Foto: Mihkel Maripuu

Ligi kümme aastat ühte Eesti olulisemat tehnoloogiafirmat PKC Eesti juhtinud Merle Montgomeryle kujunes neljapäev väga halvaks: ta pidi teatama ettevõtte 613 inimesele peatsest koondamisest. Inimlikust vaatenurgast näis soomlaste enamusosalusega PKC Groupi selline otsus täiesti ebaõiglasena, sest Keilas veoautodele juhtmeköidiseid valmistav tehas töötas hästi ja kasumlikult. Saatuslikuks osutus Exeli tabeli see rida, mis kirjeldab tööjõukulu: eestlased on liiga tublid ja saavad liiga palju palka.

Kuid tänu Mongomery heale tööle jääb tema juhtimise all edasi tegutsema suletava tehase tehnoloogia- ja müügiüksus, mis on üks kontserni tähtsamaid lülisid. Saja töötajaga insenerifirma on Eestis igal juhul kõva sõna.

Harjumaa tööandjad võivad rõõmustada, sest Montgomery saadab nende kaadriosakondadesse kõrgeima töökultuuriga harjunud inimesed. Saab näha, kas ettevõtjad suudavad neile pakkuda PKCs harjumuspäraseks saanud veatut töökeskkonda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles