Peeter Langovitsi tagasivaade: salapärase M-Klubi tegevus saab avalikuks

Peeter Langovits
, fotograaf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
M Klubi asutamine 1996.
M Klubi asutamine 1996. Foto: Peeter Langovits

Fotograaf Peeter Langovits meenutab, kuidas astus 1996. aastal avalikkuse ette Eesti menusarjas «M-Klubi» tuntuks saanud härrasmeeste seltskond.

Vanalinna George Browne’i pubis võttis 3. jaanuaril 1996. aastal pika laua taga istet salapärane ja soliidne seltskond: seitse mustades klubipintsakutes ja valgetes pluusides lipsustatud tuntud näitlejat. Nimesiltidelt võis lugeda M-tähega algavat seitset salapärast nime. Mis toimus?

Peagi tõusis üks härradest, Markii (Raivo Rüütel), kes esitles end klubi presidendina ning tegi sissejuhatuse: siin on M-Klubi, kuhu võib korraga kuuluda seitse liiget. Neil olid klubinimed, mille all klubis tegutseti – lisaks Markiile veel Maahärra (Marko Matvere), Majesteet (Ain Lutsepp), Magister (Jaanus Rohumaa), Milord (Jüri Krjukov), Marssal (Jaan Rekkor) ja Monsenjöör (Tõnu Kark). Põhikiri punktid 1 ja 2 ütlesid: M-Klubi on Meeste Klubi eesmärgiga viljeleda rafineeritud meestekultuuri, jõuda niiviisi füüsilise ja vaimse täiuslikkuseni ning sel kombel, s.t eelkõige omaenese kõlbelise eeskuju kaudu teenida oma asukohamaad ning ühtlasi Euroopat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles