Henrik Roonemaa: määgime kooris kuukulguri terviseks

Henrik Roonemaa
, kolumnist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Henrik Roonemaa
Henrik Roonemaa Foto: Toomas Huik

Kuna ma tegelen nüüd uue tehnoloogiauudiste portaali käivitamisega, saan üsna tihedasti lugeda internetist ka inimeste arvamust enda kohta. «Apple fanboy» ja «kooris määgimine» on näiteks sellised. Üks kommentaator usub lausa, et pärast iga artikli kirjutamist saan ma kõne Apple’ist, kes ütleb, mida ma tegelikult kirjutama peaksin, ja kuna ma olen nende poolt ära ostetud ajakirjanik, kuulangi ma kohe sõna.

Vaatasin seepeale igaks juhuks uuesti üle Euronicsi arve number MT15-078382 oktoobri algusest, millest justkui nähtub, et hoopis mina olen neile maksnud oma uue iPhone’i eest ligi tuhat eurot. Pean vist ikkagi ise Apple’isse helistama ning nende tähelepanu sellele apsakale juhtima.

Aga olles aastaid jälginud USA tehnoloogiapressi, saan kinnitada, et «kooris määgimine» on täitsa adekvaatne määratlus. Ja mulle väga meeldib see. Tihtipeale, kui mõni USA tehnoloogiafirma toob välja radikaalselt uue ja teistest erineva toote, koondub USA ajakirjandus üsna tugevalt nende taha ning suhtub sellesse entusiasmi ja varjamatu poolehoiuga. Loomulikult küsivad nad küsimusi ja juhivad tähelepanu uue toote enda arvates nõrkadele kohtadele, aga üldine foon on positiivne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles