Õpetajate Lehes sel reedel: eestikeelse õppe korraldusest, piirileppest ja riigikaitseõpetusest

Liisa Tagel
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õpetajate Leht 16.10.2015
Õpetajate Leht 16.10.2015 Foto: ÕL

Õpetajate Leht 16.10

Kelle asi on eesti keel?

Äsjavalminud «Eesti keele arengukava 2011–2017» elluviimise vahearuanne viitab tõsiasjale, et vene elanikkonnaga piirkondades napib endiselt motivatsiooni eesti keelt õppida. Jätkuvalt on eestikeelse õppe korraldamisega kõige rohkem probleeme Ida-Virumaal, kehvasti osatakse eesti keelt vene õppekeelega kutsekoolides.

Kaarel Tarand piirileppest:

Kui piirilepingu puudumine pole Eestil takistanud pääsemist Euroopa Liitu ja NATO vihmavarju alla, siis kuidas saaks Venemaa õigusliku nihilismi mis tahes ilming neid lepingusuhteid muuta?! Mida kauem venib aeg, seda vähem peaks leiduma uskujaid väitele, justkui oleks tegu eksistentsiaalse küsimusega, Eesti iseseisvuse või huku tagatisega.

Lasteaiatöö on meeskonnatöö

Aasta lasteaiaõpetaja Karin Kangur õpetab Tallinnas Pallipõnni lasteaias erivajadustega lapsi. «See töö on üsna sarnane tavarühma õpetaja tööga,» kirjeldab ta. «Suhtud lastesse samamoodi hoolivalt, paned tähele, mida nad vajavad. Püüad saavutada lastevanematega hea koostöö.»

Keda mäletada komsomoliajast Eestis?

Miks on vaja anda õpilastele kodutöid?

Erikülgedel: riigikaitseõpetus

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles