Legendaarne ebaõnnesõdur

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik

Kas on võimalik, et üks eestlane on saanud omanimelise õlle Suur­britannias? On küll. Mart Poom sai. Maailma populaarseima spordiala tuntuim Eesti esindaja sai selle õlle vuti sünnimaal.

 Ja mitte niisama, vaid seepärast, et saareriigis saavutas Poom legendi staatuse. «Poominaator» oli oma kauaaegse koduklubi Derby County tippajal hinnatumaid väravavahte, kelle vastu ilmutasid huvi sellised suurused nagu Manchester United, Everton ja Arsenal. Ja Arsenali ta saigi, maailma ühte tuntumasse jalgpalliklubisse. Ühe Eesti sportlase jaoks nagu muinasjutt. Nagu ühele muinasjutule kohane, oli ka selles halbu karaktereid. Need halvad «karakterid» olid vigastused, mis ikka ja jälle meie koondise raudvara kimbutasid. Samas väärtustab jälitava ebaõnnega maadlemine töörügaja Poomi edu veelgi. Hoolimata kõigest oli ta tippklass. Nüüd on legend tipust lahkunud. Ei, õigem oleks öelda – tippu vahetanud, et Arsenalis väravavahte treenida.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles