Vana, aga kasulik staar

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanoka Beard
Tanoka Beard Foto: Margus Ansu / Postimees

Kui möödunud varasügisel levis uudis, et Tartu Rocki korvpallimeeskond on sõlminud lepingu 37-aastase keskmängija Tanoka Beardiga, leidus küllaldaselt kriitikuid, kes viitasid mehe vanusele ning kahtlesid, kas kunagine superstaar suudab ennast piisavalt motiveerida.


Kahtlustel oli alust – aastaid Kaunase Žalgirise särgis Euroliigas pallinud mehel oli jonnaka mehe kuulsus.



Vastupidiselt kartustele on Beard osutunud tartlastele väga kasulikuks ostuks. Balti liiga põhiturniiril polnud mängu, kus ta oleks kogunud alla kümne punkti, rohkem kui pooltel kordadel noppis ta ka kahekohalise arvu lauapalle.



Selliste numbrite põhjal polnud põhjust mehe kasulikkuses kahelda – kogemustega kaasnev enesekindlus korvab napi kiiruse ja kahanevad jõuvarud.



Kolmapäeval lisas ta sellele kõigele ühe imeviske, mis tõi Rockile imevõidu. Aga tegelikkuses ei mängi see Beardi kasulikkuse määramisel erilist rolli. Mehe tase oli juba selletagi selge.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles