Urmas Reinsalu - oma sõnade vang (15)

Risto Berendson
, uuriva toimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Reinsalu.
Urmas Reinsalu. Foto: Liis Treimann

Poliittehnoloogias rahvusvahelise suurmeistri tasemel Urmas Reinsalu sai hakkama pea sama suure segadusega kui tema «kanakarja kambaka» kontekstis tsiteeritud raamatu «Lendas üle käopesa» peakangelane Randle McMurphy.

Vahe oli ainult selles, et kui sõjaveteran McMurphy korraldas jama ühes USA kohaliku tähtsusega hullumajas, siis justiitsminister Reinsalu ajas tsenseerimata mõtetega hulluks pea pool Eestit. Feministid, poliitilised oponendid, populistid… Reinsalu umbusaldamiskatse taga oli nii palju huve, et lõpuks ei saanud enam keegi aru, mis tegelikult toimub. Asi kiskus omamoodi arvamusfestivaliks, kus Reinsalu jäi lõpuks võitjate poolele – vähemalt esialgu. Kuid me teame, mis juhtus «kanakarja kambaka» autori McMurphyga, kes võitis hullumaja personaliga küll mitu lahingut, ent sõja siiski kaotas.

Kommentaarid (15)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles