Nädal karikatuuris: Reinsalu pääsemine ja kaos bussiliiklusega

Urmas Nemvalts
, karikaturist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päeva karikatuur 25.01.
Päeva karikatuur 25.01. Foto: Urmas Nemvalts

Postimehe karikaturist Urmas Nemvalts joonistab iga päev ajalehte pilapildi aktuaalsel teemal. Vaata siin kõiki lõppeva nädala karikatuure.

ESMASPÄEV, 22.01: «Möödunud nädalavahetusel, tervelt neli kuud pärast Saksamaa Liidupäeva valimisi on tekkinud tõsine lootus, et uus koalitsioon saadakse kokku ja liidukantslerina jätkab Angela Merkel. Saksa sotsiaaldemokraadid hääletasid selle poolt, et alustada koalitsioonikõnelusi Merkeli kristlike demokraatidega,» kirjutatakse Postimehe juhtkirjas. 

Päeva karikatuur 22.01
Päeva karikatuur 22.01 Foto: Urmas Nemvalts

TEISIPÄEV, 23.01: Läbimõtlematus, kaos ja kriis. «Bussid on meil võrdlemisi uued ja tore on, sest see ei tähenda ainult sõidurõõmu, vaid lisab ka turvalisust ja ökonoomsust. Samas ütleb meile igapäevaelu kogemus ja kinnitavad uuringud, et isiklikule sõiduautole pole liiga paljudes kohtades ja olukordades endiselt alternatiivi. Konkurentsivõime sõiduautoga on nõrk isegi Tallinnas, nagu näitas TTÜ asjatundjate juhtimisel läbi viidud uuring – olgugi ühistransport tasuta ja linnajuhtide hinnangul eeskujulikus korras», kirjutatakse Postimehe juhtkirjas.

Päeva karikatuur 23.01
Päeva karikatuur 23.01 Foto: Urmas Nemvalts

KOLMAPÄEV, 24.01: «Põhja-Korea olümpiale toomine pole sportlik, vaid poliitiline projekt. Eestvedajaks ROK, kes Venemaa dopinguküsimust menetledes raius kui rauda, et nemad tegelevad spordi, mitte poliitikaga. Farss, täielik farss. Kas olümpialiikumine saab seda endale lubada olukorras, kus tuleb pidada üha vihasemat võitlust koha eest päikese all,» leiab Ott Järvela. 

Päeva karikatuur 24.01.
Päeva karikatuur 24.01. Foto: Urmas Nemvalts

NELJAPÄEV, 25.01: Umbusaldusavaldus minister Reinsalu vastu kukkus läbi. Poolt oli 46 saadikut ja vastu 0. Opositsiooni poolelt puudusid Deniss Boroditš (RE) ja Anne Sulling (RE). Olga Ivanova oli Keskerakonna fraktsiooniga ühtne ehk jättis hääletamata.

Päeva karikatuur 25.01.
Päeva karikatuur 25.01. Foto: Urmas Nemvalts

REEDE, 26.01: Eile kogunesid Tallinnas sadakonna riigi esindajad, et arutada Eestist alguse saanud ja nüüd üleilmseks kasvanud kodanikualgatuse, maailma koristamise päeva üksikasju. Eesti eestvõttel korraldatav koristuspäev World Cleanup Day toimub 15. septembril. 

Päeva karikatuur 26.01.
Päeva karikatuur 26.01. Foto: Urmas Nemvalts

LAUPÄEV 27.01: Kui üldiselt on erakondade valimistevaheliste reitingute teatavaks tegemine mõnes mõttes rutiin, siis viimase Kantar Emori uuringu näitajad annavad tunnistust teatud tektoonilisest lihkest Eesti poliitikamaastikul. 

Esiteks toetab Jüri Ratase valitsust kõigest umbes kolmandik vastanutest ning valitsuserakondade reiting kolme peale kokku on samas suurusjärgus kui Reformierakonnal, kirjutatakse Postimehe juhtkirjas.

Päeva karikatuur 27.01.
Päeva karikatuur 27.01. Foto: Urmas Nemvalts
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles