Haiguste ravi – garanteeritud

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pisike Annabel.
Pisike Annabel. Illustratsioon: Vähiravifond «Kingitud elu»

Sel nädalal rabas tuhandeid inimesi lugu seitsmeaastasest vaprast Annabelist, kes pärast eriti vihase kasvaja neuroblastoomi peaaegu täielikku eemaldamist vajab veel kallist ravi, et haigus lõplikult taanduks.

Annabeli lugu on igati erakordne, sest ravi jätkamiseks vajalik ülisuur summa – 172 000 eurot – saadi annetajate toel justkui sõrmenipsuga kokku kahekordselt ja kõigest ööpäevaga. Sõnatu ja ülimalt tänulik oli nii annetusi kogunud vähiravifond kui ka tüdruku pere.

Pahameelt tekitas paljudes aga see, et haigekassa lapse ravimit ei rahasta. Kõik, milleks haigekassa suuteline oli, oli avaldada lootust, et raviraha aitab kokku saada vähiravifond.

Aitaski, nagu oli aidanud varem viieaastast Taurist, ent sama haigus võib tabada järgmist last, keda haigekassa samuti aidata ei suuda, sest ravimi rahastusskeemi ikka ei muudetud. Sel nädalal kogutud annetused aitavad veel ühel lapsel edasi laulda ja leiutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles