Ohtlik inimene

Liisa Tagel
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andreas Lubitz
Andreas Lubitz Foto: SCANPIX

Lennukiga mäe külge ramminud ning sedasi iseend ja veel 149 inimest tapnud Andreas Lubitzil oli terviseprobleeme, ta sai ravi ja ka tööandja teadis, et tal oli seni nimetamata haigus. Ometi leiti ta kodust katki rebitud haiguslehti.

Kas juttu oli vaimsest või füüsilisest probleemist, ei ole veel täpsustatud. Teada on, et varem on Lubitz kannatanud depressiooni käes. Võimalik, et temaga juhtus midagi ootamatut, võib-olla plaanis ta tehtut kaua, võib-olla oli see äkkotsus. Igal juhul oli tulemuseks kohutav tragöödia.

Iseenesest on lohutav teada, et lennuk ei kukkunud ise taevast alla. Teisalt oleme jõudnud jälle avastuseni, et turvameetmed ise võivad olla ohtlikud, kui veab alt tegur, kellele on usaldatud lõppkontroll ja keda ennast ei saa kunagi täielikule kontrollile allutada – inimene. Tema parimaks kontrollijaks näikse jäävat teine inimene.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles