Oma arvamusega õpilane

Aleksei Günter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Сергей Метлев.
Сергей Метлев. Foto: Peeter Langovits

Ta kaitseb kindlameelselt oma seisukohti. Ja suhtleb sujuvalt pressiga. Tema jaanuaris loodud venekeelses ajaveebis on patriootlikud postitused Tartu rahu aastapäeva ja iseseisvuspäeva teemal. Ta on eeskujulikult eestimeelne 17-aastane õpilane Sergei Metlev, kellest sai üleöö osa jaoks märter ja teiste jaoks reetur.


Mustamäe reaalgümnaasiumi reaktsioon Metlevi avaldusele oli selline, nagu ajamasin oleks 30 aastat tagasi kerinud. Juriidiliselt oli kõik korrektne, seda tunnistas ka haridusminister, kuid toon oli ikka inetu. Nüüd on teada, et koolis tasub endiselt, nagu 1979. aastalgi, olla vait kuni lõputunnistuse kättesaamiseni.



Paljud venelased, kaasa arvatud õpilased ja õpetajad, sildistasid Metlevi Pavlik Morozoviks.


Ilmselt mitte sellepärast, et ta vaidles naaberriigi suursaadikuga, vaid sellepärast, et ta kaitseb avameelselt koolireformi, milles paljud Eesti venelased näevad ohtu oma identiteedi säilitamisele. Kui haridusministeerium hakkab asja uurima, ärgu unustagu ka seda.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles