Urmas Seaver: mõttetud küsitlused

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Seaver
Urmas Seaver Foto: Peeter Langovits

Regionaalminister Siim-Valmar Kiisleri ette valmistatud haldusreformi kava on kahtlemata oodatud paber. Haldusreformi vajalikkuses kahtlejaid on vähe. Kurvaks teeb aga see, et haldusreform tõotab kaasa tuua järjekordsed mõttetud küsitlused, millesarnasega hiilgas hiljuti näiteks Tallinna linnavalitsus.

Nimelt tahetakse haldusreformi ellu viimise käigus küsida liidetavate valdade elanikelt arvamusi uute omavalitsuste piiride kohta. Samas oleks parlament haldusreformi eelnevalt juba heaks kiitnud. Seega ei sõltuks küsitlusest mitte midagi, linnuke on vaja ühe harta pärast lihtsalt kirja saada. Ega see, kui kusagil vallas ollakse uuele tekkivale omavalitsusele küsitluse järgi vastu, ei tähenda ju reformi seisma jätmist. Ja ega peagi. Lihtsalt küsitlus on mõttetu.

Vägisi meenub Tallinna linnavalitsuse küsitlus linnaosade kaotamise teemal, mille eel ei tahtnud linnavolikogu esimees kuidagi teles vastata küsimusele, kas linnavõim võtab küsitluse tulemused oma otsuse aluseks või mitte. Sellise käitumise põhjal oli ju juba enne küsitlust selge, et linnaosad kaotatakse niikuinii. Küsitlus ei mänginud siin otsuse seisukohalt tegelikult mingit rolli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles