Riigireeturiks saamise valem

Risto Berendson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksei Dressen
Aleksei Dressen Foto: Kaitse politsei

Umbes 15 aastat tagasi istus USAs koolitusel olnud kapo toonane juhtkond ühel õhtul maha tähistama. Ühel meestest oli Eestis sündinud poeg. Sündmust tähistati viinapudeliga, mis tundus igati kohane – värske isa oli vene päritolu. Õhtu peakangelane, keskastme ülemus jättis mulje mehest, kes suudab võtta pitsi ja aru pidada. See mees oli Aleksei Dressen, kelle karjäär hakkas sealtpealt ülesmäge minema.


Ent tosin aastat tagasi tegi ta pisivea – jättis ühe õigel eesmärgil kasutatud operatiivraha kasutamise kohta luba küsimata. Asutusesisesest konkurentsist ajendatult tegi Dresseni üks toonaseid alluvaid selle kohta ettekande ja Dressen sai karistada. Ettekandjast sai hiljem kapo üks juhte, karjääri seiskumisest pettunud Dressenist aga Eesti riigi reetja. Elu keerdkäigud on tagantjärele vaadates imelihtsad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles