Kahevõistlejate sihiseadja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Petteri Kukkonen
Petteri Kukkonen Foto: Toomas Huik

Kõigest poolteist aastat ametis olnud Petteri Kukkonen on auahne mees: saanud Eesti kahevõistlejate koondise peatreeneriks, lubas ta 2014. aasta Sotši olümpialt medalit. Kümne aastaga lubas ta meie kahevõistlejad isegi murdmaameestest edukamaks treenida.


Utoopia? Toona tundus see tõepoolest vaid hea huumor – oli ju Eesti kahevõistlus ümmargune null. Koondise vanimaks liikmeks oli 19-aastane Kaarel Piho. Ja ega temagi tulemustega hiilanud.



Aga lühikese ajaga on Kukkonen Eesti kahevõistlejad treeninud tasemele, mis lubas neil Libereci MMi meeskonnavõistlusel võidelda soomlastega. Ja Aldo Leetoja 22. koht sprindis «pole ka paha».



Ju siis Kukkonen teab, mida räägib. Teab, et Eesti kahevõistlejad polegi nii papist poisid. Pealegi on ta ise üheksa aastat tagasi kroonitud kahevõistlejana noorte maailmameistriks, lausa kahekordseks maailmameistriks.



Kuuldavasti olevat talle pakutud ka Soome kahevõistlejate peatreeneri kohta, ent mees vastas ahvatlevale pakkumisele eitavalt. Ehk sellepärast, et kõigepealt tahab ta täita oma lubaduse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles