Postimees 1931. aastal: kibedad päevad Saksa äärmuslastele

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PM 15.08.1931
PM 15.08.1931 Foto: digar.nlib.ee

Berliinist, 14.aug. (Trj.) Saksa politsei jatkab laiaulatuslikult äärmuslaste salakorterite puistamist.

Finsterbergis, Türingis, vallutas politsei n.n. «kommunistlikkude tegelaste kooli». «Koolis» vangistati 42 kommunisti, kes võetakse kohtulikule vastutusele riigivastase tegevuse pärast. Recklinghausis korraldas politsei haarangu kino ruumides. Seal oli parajasti käimas suurem kommunistide koosolek, millest võttis osa 800 inimest. Juba plakaadid, millega koosolekuruum ehitud, andsid tunnistust, et koosolek on riigivastase iseloomuga. Politsei otsis kõik 800 osavõtjat läbi. Leiti hulk riigivastast kirjandust, revolvreid, pistodasid, kumminuie ja teisi relvu.

Berliinis on lisaks senistele vangistatud 7 kommunisti, kelle peale langeb kahtlus osavõtus politseinikkude tapmisest, mis aset leidis pühapäeval Berliinis. Ühenduses selle tapmisega on juba vahi alla võetud 19 kommunisti.

Ka rahvussotsialistide vastu on ametivõimud tarvitusele võtnud karme abinõusid. Türingis on kõik rahvussotsialistide koosolekud kuni edaspidiste korraldusteni keelatud. Rahvussotsialistide lehed suleti.

15.08.1931

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles