Õpetajate Lehes sel reedel: erialase praktika olulisusest, eriolümpiast, koolivõrgu olukorrast

Liisa Tagel
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õpetajate Leht 19.08.2016
Õpetajate Leht 19.08.2016 Foto: ÕL

Uue hooaja esimeses Õpetajate Lehes:

Koolivõrgus tänavu suuri kaotusi pole

Haridusmaastikul ei puhu algaval õppeaastal tormituuli – ühtki kooli ei panda kinni. Küll aga jätkub kiratseva õpilaste arvuga gümnaasiumide kujundamine tugevateks põhikoolideks.

Lasteaiajuhi üheksa ametit

«Iga pühendunud juht on väikest viisi maailmaparandaja,» usub Alavere Mõmmila lasteaia direktor Eda-Mai Tammiste, kes oma arvamusloos mõtiskleb juhi kohustuste ja vastutuse üle.

Lasteaednike liit tähistas Paikusel juubelit

12. ja 13. juulini toimus Pärnumaal Paikusel Eesti lasteaednike liidu 25. suveseminar, millega tähistati ühtlasi liidu 25. tegutsemisaastat.

Sport aitab intellektipuudega inimesi elus edasi

Eriolümpia on intellekti- ja liitpuudega inimeste suurim spordiorganisatsioon maailmas, mille liige on 25 aastat ka Eesti. Võistluskalender on tihe. Juulis osales meie jalgpallimeeskond edukalt Rootsis Gothia Cupil Kim Källströmi karikavõistlustel, kus võitis B-grupis hõbemedali.

Viis põhjust, miks läbida erialane praktika

Eesti tööandjate keskliit toob seoses parimaid praktikante tunnustava „Praktik Cum Laude” konkursiga välja põhjused, miks läbida erialane praktika.

Õpetajakoolitusega seotud õppekavadele oli tänavu suurim konkurss eripedagoogidel ja alushariduse pedagoogidel. Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemias avati kunstide ja tehnoloogia õpetaja õppekava.

Jüri Vlassov: matemaatikas sain hindeks nulli

«Ma olen õpetaja käest kõva litaka vastu kõrvu saanud. Ajasime õues teise poisiga üksteist taga ja õpetajal ütlesid närvid üles. Olen teda hiljem näinud – parim inimene maailmas,» meenutab näitleja Jüri Vlassov värvikaid seiku oma koolipõlvest. Nii mõnigi neist tundub tänapäeval kummastav.

Ajalugu: 333 aastat tagasi tegid türklased viimase katse vallutada Viin, Eestis avas Bengt Gottfried Forselius, ca 23 aastat vana studiosus, talurahvakooli

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles