Merike Tamm: huumoriga eraparklate vastu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merike Tamm
Merike Tamm Foto: Peeter Langovits

Vaidlus selle üle, kas enda teadmata eraparklasse sõitnud auto on ikka sõlminud firmaga (enda teadmata) lepingu ja peab parkimistasu maksmata jätmise korral saadud kopsakat trahvi maksma, aina kestab.



Juristid kinnitavad, et ehkki trahvinõue on seaduslik, on eraparklatel auto parkinud inimese isikut selgeks teha nii keeruline, et ilmselt nad selleks kohtuteed ette ei võta. Ega olegi siiani võtnud, mistõttu on mõned autoomanikud nii jultunuks läinud, et leiavad, nagu ei peakski eraparklatest parkimise eest maksma. Pargivad, lasevad trahve kirjutada ja irvitavad.



Mõned hea huumorisoonega inimesed on aga valmis kirjutanud sildi, millega keelatakse oma auto klaasipühkijate vahele mis tahes dokumente panna. Tekstis on kasutatud eraparklates seisvatel tahvlitel kirjas olevaga sarnast lausestust, mistõttu võib eeldada, et iroonia käib just nende firmade pihta. Sellist silti prinditakse massiliselt välja. Võib-olla arvab mõni tõsimeeli, et nüüd hoiavadki parkimiskontrolörid oma näpud nende autodest eemal?



Tegelikult oleks aga vaja selgust majja, kas eraparklate trahvid on õiguspärased või mitte. Paraku tuleb selleks mõnel sirgeselgsel läbida kohtutee, et seadus saaks ühemõtteliselt tõlgendatud. Justiitsministeeriumi sõnul on teema seadusemuudatuseks lihtsalt liiga marginaalne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles